Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

У сусрет Сајму књига – Шири избор за Награду „Лаза Костић“

У ширем избору за Награду „Лаза Костић“, која ће бити додељена на Међународном сајму књига који се одржава од 7. до 13. марта, нашло се девет наслова.
Фото: Новосадски сајам
Признање Новосадског сајма, које се састоји од Дипломе и новчаног дела биће додељено писцу – аутору дела објављеног између два Сајма књига, чији је издавач учесник на Сајму.

Ту су четири Лагунина издања – Маја Трифуновић, „Гутачи ватре“, Горан Бабић, „Видно поље“, Горан Милашиновић, „Мук“ и Владимир Кецмановић, „Кад ђаволи полете“. Поред њих, за ласкаво признаје конкуришу Агорина издања – „Шамар“ Владана Матића и „Дечак са Фанара“ Саше Радојчића, Јована Дишић, књигом „Вакуум“ у издању Вулкан издаваштва, Радован Влаховић „Шта тражи Бекет у мом кревету“ у издању Банатског културног центра и „Историја Трепезунтског царства“ Радивоја Радића у издању Завода за уџбенике.

Фото: Новосадски сајам

Биће уручено и признање за Издавачки подухват. Жири, који чине председник, Владимир Гвозден и чланови, Горан Ибрајтер и Милица Вучковић, може да предложи и доделу Специјалне награде.

Поред Награде „Лаза Костић“, која се уручује за најбоље издање између два Сајма, ту је и Награда за издавачки подухват и за дечју књижевност, као и Награда „Захарије Орфелин“ за најлепшу књигу.

Уз Сајам књига, који траје од 3. до 13. марта, биће одржана и 27. међународна изложба уметности АРТ ЕКСПО, а 18. међународни сајам образовања ПУТОКАЗИ приређују се 9. и 10. марта.

Улаз на Сајмове се неће наплаћивати.

Srpski modni fotograf Pavel Surovi osvojio neverovatnih 100 medalja u roku od 3 meseca


Преузмите андроид апликацију.