Почетна > Нови Сад
Зелени град Нови Сад

У суботу Нови Сад домаћин прве еколошке трке – „ECOMAN 2022“, пријаве у току

Еколошко удружење „Зелени Сад“ уз помоћ својих пријатеља и партнера организује прву еколошку трку у Новом Саду -„Ecoman 2022“ у суботу 24. септембра.
Фото: PrtSc/Facebook/Zeleni Sad

Ова еколошко-спортска манифестација има за циљ да на један својствен начин, кроз екологију и спорт, активно подстакне наше суграђане на акцију чишћења, сакупљања и сортирања отпада. Реализација трке спроводи се кроз екипна надметања у три такмичарске дисциплине: Трчање са скупљањем отпада, вожња бицикле са транспортом отпада, сортирање отпада.

Позив свим ентузијастима да се укључе и пријаве своје тимове у трци за чистији град, а за најбоље пласиране обезбеђене су и вредне награде.

Такмичарске екипе морају бројати три члана по екипи, где се сваки члан екипе надмеће у једној од три такмичарске дисциплине.

Почетно место одржавања манифестације биће код улаза на новосадску плажу Штранд.

Старт трке заказан је за 24. септембар са почетком у 12.00 часова. Регистрација тимова и обележавање почиње у 11.00 часова. У првој фази тркачи ће се такмичити у слободној зони а након тога бициклисте очекује траса од 6 километара вожње до последње фазе где ће се на трећој локацији вршити разврставање сакупљеног отпада.

За трку се можете пријавити на овом линку.

Реализацију овог пројекта јавно су подржале поједине градске институције, правни субјекти и организације цивилног друштва. Организатори верују да ће кроз ову манифестацију успети да подигну свест људи о потреби очувања природе, жаштити животне средине и да ће Нови Сад учинити пријатнијим местом за живот.

Otvoren konkurs za prijavu tv serija i filmova za festival „Slika u pokretu“

Преузмите андроид апликацију.