Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Отворен конкурс за пријаву тв серија и филмова за фестивал „Слика у покрету“

Фестивал „Слика у покрету“ отворио је конкурсе за пријаву ТВ серија и студентских краткометражних филмова који ће бити део програма седмог фестивала сниматељских остварења од 15. до 18. децембра у Новом Саду.
Фото: PrtSc/slikaupokretu.rs

Конкурс за пријем ТВ серија отворен је од 17. септембра до 20. октобра. На конкурс се могу пријавити ТВ серије које су емитоване након 1. децембра 2021. године, односно чије емитовање је планирано да почне до 1. децембра 2022. године. Директор фотографије ТВ серије мора бити држављанин Републике Србије. На конкурс се могу пријавити ТВ серије чија је већинска продукција национална, а неће се разматрати серије снимљене са више камера у систему.

Конкурс за пријем студентских краткометражних филмова отворен је од 17. септембра до 31. октобра.

На конкурс се могу пријавити играни и документарни краткометражни филмови. Максимална дужина трајања филмова је 30 минута. Филмови морају бити завршени у периоду од 1. јануара 2021. године до датума пријављивања. Већински продуцент мора бити акредитована високошколска установа Републике Србије или Републике Српске и неопходно је да је током снимања филма директор фотографије био студент камере.

Пријављивање на оба конкурса је путем званичног сајта фестивала.

Седмо издање фестивала „Слика у покрету“ биће одржано од 15. до 18. децембра 2022. у Културном центру Новог Сада. Поред националне селекције играних филмова, селекције ТВ серија и селекције студентских филмова, доноси мноштво пропратног програма, радионица и мастерцлаш програма намењених сниматељима.

Фестивал је настао у организацији Српске асоцијације сниматеља (САС), са идејом да представи рад директора фотографије на филму. Фестивал „Слика у покрету“ одржава се под покровитељством Министарства културе и информисања, Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и уз подршку Филмског центра Србије.

Otvorena izložba Herceg-Novi-Sad 2022

Преузмите андроид апликацију.