Почетна > Бизнис
Бизнис

У поноћ истиче рок за предају редовних годишњих финансијских извештаја

Рок за достављање редовних годишњих финансијских извештаја за 2020. годину за правна лица и предузетнике који примењују Закон о рачуноводству истиче ноћас у поноћ.
Фото: Pixabay/6689062

Агенција за привредне регистре саопштила је да се очекује, као и ранијих година, да велики број обвезника своје извештаје припреми и достави последњег дана рока.

„Због тога је Агенција за среду, 30. јуна, до поноћи, обезбедила дежурства у Регистру финансијских извештаја и Сервис деску, ради пружања стручне помоћи у вези састављања и достављања финансијских извештаја и техничке подршке обвезницима“, наводи се у саопштењу.
Фото: Pixabay/StartupStockPhotos

Како је почетком марта навео АПР, преко посебног информационог система за састављање и достављање финансијских извештаја, примљено је 272.210 извештаја за 2020. годину, што је за 6.033 извештаја више у односу на 2019. годину.

Уз изузетан труд и залагање обвезника, велики број правних лица и предузетника већ је извршило законску обавезу и доставило своје финансијске извештаје за 2020. годину у електронској форми потписане квалификованим потписом законског заступника, наглашава АПР.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.