Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У плану уређење простора цркве на Новом насељу

Будући да је планирано партерно уређивање простора око Цркве на Новом насељу, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала је тендер за извођача радова.
Фото: Градске инфо

Пројектом је обухваћено асфалтирање и уградња поплочања, пејзажно уређивање зелених површина, те постављање расвете, мобилијара, као и одговарајуће опреме за сигнализацију.

Процењено је да ће набавка и уградња материјала и опреме коштати готово 46,7 милиона динара, а сви радови би требало да буду завршени за 150 дана.

Пре почетка планираних радова, најпре би требало раскрчити терен, срушити старе пешачке стазе и бетонске платое, које се пројектом укидају.

Ради приступа верском објекту са свих доминантих пешачких праваца, са више страна је предвиђен прилаз Храму преноса моштију Светог Саве.

Један улаз је са раскрснице Булевара Слободана Јовановића и Улице Радомира Радујкова Раше, из које су планирани и други и трећи улаз.

Четврти је из Улице Бранислава Бороте, пети из Владике Ћирића, а шести са Булевара Слободана Јовановића.

Осим тога, предвиђени су и простори за окупљање, у складу са наменом простора.

Имајући то у виду, поред пешачких стаза су планиране површине за разоноду, односно дечије игралиште и простор за одмор с одговарајућим клупама.

Прочитајте и: УСКОРО ПОЧИЊУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ УЛИЦЕ БРАЋЕ КРКЉУШ

 

Преузмите андроид апликацију.