Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ускоро почињу радови на изградњи улице Браће Кркљуш

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је након спроведеног поступка јавне набавке закључила уговор са одабраним извођачем радова на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром у Улици браће Кркљуш у Новом Саду.
Фото: угзинс

Улица браће Кркљуш протеже се паралелно са Улицом цара Душана и повезује саобраћајнице унутар блока омеђеног Булеваром Европе, Футошком улицом и Улицом цара Душана.

Пројектом се предвиђа изградња саобраћајнице дужине 770м. Пешачке стазе су пројектоване уз објекте, захватајући само јавне површине. Са источне стране, уз саобраћајницу, целом трасом предвиђено је 151 паркинг местo за путничке аутомобиле и 6 паркинг места за лица са инвалидитетом. Између саобраћајнице и пешачких стаза планиран је зелени појас.

Поред саобраћајних површина, предвиђена је и изградња фекалне и атмосферске канализације, водоводне мреже и јавног осветљења.

Фото: угзинс

Радови се финансирају заједничким учешћем Града Новог Сада и Управе за капитална улагања АПВ, у вредности од 150.318.497,7 динара а рок за извођење је 240 календарских дана.

 

Преузмите андроид апликацију.