Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У плану реконструкција парка на Булевару патријарха Павла – Телеп добија модерну зелену оазу

На локацији између Булевара патријарха Павла, Банијске, Тицанове и Улице Јована Поповића постојећи парк биће реконструисан, предвиђено је буџетом Града Новог Сада за 2024. годину.
Фото: PrtSc/Google Maps

Планира се израда пројектно-техничке документације за извођење радова, уређење и опремање парка на Телепу.

Како се наводи у документацији, један од главних разлога за реализацију овог пројекта је унапређење стања животне средине, а нарочито унапређење квалитета ваздуха. Међутим, не треба занемарити његов значај као простора за одмор и шетњу, као и простора у коме се успоставља веза посетиоца са природом и код људи јача свест о значају очувања природе и животне средине уопште.

Процењена вредност пројекта у динарима је 12.000.000.

Према претходној документацији са раног јавног увида у ЈП „Урбанизам“ планирано је да при уређењу овог парка буде постављено дечије игралиште, теретана на отвореном кошаркашки терен који ће бити ограђен, водена огледала и сличан садржај.

Фото: PrtSc/Google Maps

Тренутно се на локацији будућег реконструисаног парка већ налази парк, али не потпуно уређен. Такође, тренутни парк није рађен по плану и Урбанистичком пројекту.

Стазе су непостојеће, као и расвета, а кошаркашки терен који је тренутно присутан мањи је од предвиђених кошаркашких димензија. Мобилијар у тренутном парку расут је и није плански распоређен, док је цвеће и декоративно зеленило сађено криволинијски и без плана, наводе у документацији ЈП Урбанизам.


Deset kapitalnih projekata koji su preporodili Novi Sad – mostovi, bolnice, fabrike i kultura

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке