Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У Новом Саду за викенд 41. меморијални турнир „Стеван Нештицки“

Фудбалски клуб Војводина предстојећег викенда  организује 41. Меморијални турнир „Стеван Нештицки“, у знак сећања на трагично преминулог члана прве шампионске генерације тог клуба.
Фото: Покрајинска влада

Тим поводом, данас је у просторијама Фудбалског центра „Вујадин Бошков“ одржана конференција за медије на којој су се присутнима обратили покрајински секретар за спорт и омладину и председник Организационог одбора Дане Баста, директор Омладинске школе ФК „Војводина“ Душко Грујић и тренер кадета Милош Пенић.

Секретар Баста истакао је да је привилегија бити на челу овог организационог одбора и поздравио је младе спортисте који ће својим учешћем дати допринос турниру.

Фото: Покрајинска влада

„На овом традиционалном међународном кадетском турниру – генерације 2007, који ће бити одржан од  9. до 11. јуна на стадиону Фудбалског центра Вујадин Бошков,  очекује се учешће око 180 фудбалера из пет земаља, као и 40 чланова стручних штабова.

На Меморијалу ће судити око 15 судија које делегира Фудбалски савез Војводине. Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину једни су од покровитеља турнира.

Учесници – кадети добиће прилику да одмере своје фудбалско знање са другом децом свог узраста из земље и иностранства, али и да унапреде своја техничко-тактичка знања, схвате значај колектива, фер-плеја, поштовања противника. Деца ће бити у прилици и да се друже, да се упознају и размењују искуства и знања“, истакао је Баста и додао да је уверен да ће све проћи у фер и коректној игри.

Фото: Покрајинска влада

Директор Омладинске школе ФК „Војводина“ Душко Грујић нагласио је да је основ свега трајност овог турнира и подсетио на то да његова организација није увек била једноставна.

„Велику захвалност за подршку дугујемо Покрајинској влади, као и представницима Градске управе, која је такође учествовала у организацији. Поред домаћих екипа „Војводине“ и  „Партизана“, на турниру ће наступити и „Дебрецин“ из Мађарске, „Осијек“ из Хрватске, „Борац“ из Бањалуке и бугарски „Лудогорец“.

Турнир почиње у петак, 9. јуна, у 17 сати, и прву утакмицу играју „Војводина“ и „Борац“ из Бањалуке. Свечано отварање турнира је у 18.15 сати, након чега је планирана још једна утакмица између „Осијека“ и „Партизана“, рекао је Грујић и додао да је сигуран у то да ће без обзира на промене у управљачким, тренерским и играчким структурама, Стевин меморијал трајати још дуго у будућности.

Милош Пенић, тренер кадета, истакао је да  учешће на турниру представља велику прилику, али и обавезу.

„Сигуран сам да наши играчи, који су пионирски прваци Војводине и вицешампиони државе, максимално спремни дочекују овај турнир и да ће дати свој максимум“, нагласио је Пенић.

Стеван Нештицки је рођен првог јануара 1944. године у Kисачу, а у Товаришеву је почео своју фудбалску каријеру. По доласку у Нови Сад, играо је у пионирском тиму „Славије“, а затим је дошао у „Војводину“.

Kао један од најперспективнијих играча, придобио је поверење стручњака и наметнуо се као кандидат за прву једанаесторицу „Војводине“.

Нештицки је играо на преко 200 утакмица у првом тиму тог клуба. Трагична смрт га је задесила 29. априла 1968. године.

Gradonačelnik primio zlatne basketaše (FOTO)


 

Преузмите андроид апликацију.