Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Градоначелник примио златне баскеташе (ФОТО)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић примиo је данас у Градској кући чланове репрезентације Србије у баскету 3х3, Страхињу Стојачића и Дејана Мајсторовића, селектора Марка Ждера и тренера Данила Лукића.
Фото: Град Нови Сад
Градоначелник им је честитао на освајању златне медаље и шесте титуле првака света на осмом Светском првенству у баскету „3х3“ које је одржано претходног викенда у Бечу. 
Фото: Град Нови Сад

Друга у низу освојена златна медаља у финалној утакмици против репрезентације Сједињених Aмеричких Држава, после преокрета резултата у самом финишу, представља лепоту баскета и велики резултат за Србију. Остварени резултати су доказ где се игра најбољи баскет, али и подстрек далеко млађима који почињу да се баве овим спортом. Показали сте храброст, истрајност и тимски дух, бавећи се спортом који захтева снагу и енергију и драго ми је да је титула поново у Србији“, изјавио је градоначелник Ђурић.

Фото: Град Нови Сад

Играчи су упознали градоначелника са условима у којима тренирају и начинима на које се припремају за велика такмичења, истичући добру сарадњу са Градом.  

„Шесто злато за Србију на осам светских првенстава, уједно је и четврто злато за редом после Олимпијских игара, након којих смо освојили два европска и два светска у низу. Били смо једна од најбоља екипа на првеству и заслужили смо да освојимо златну медаљу уз спортску срећу која нас је пратила у финишу самог финала“, рекао је Дејан Мајсторовић.

Фото: Град Нови Сад

Градоначелник је истакао да ће Град Нови Сад бити домаћин Нови Сад Ултра Челенџера, 15 и 16. јула, који ће ове године бити одржан на платоу СПЕНС-а.

Новосађани ће бити у прилици да гледају најбољи светски баскет, наше шампионе и друге екипе које долазе из целог света у наш Град. 

Đurić: Imaćemo tri pešačke zone u samom centru grada, važno nam je da dobijemo drugo noćenje u gradu

 

Преузмите андроид апликацију.