Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

У Новом Саду одржан четврти боксерски турнир „Невидљиви хероји“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је финалним борбама 4. боксерског турнира „Невидљиви хероји“ који је одржан у организацији Клуба борилачких вештина „Патриоте“ 29. и 30. новембра, на Спенсу. Такмичење је хуманитарног карактера и посвећено је палим борцима Новог Сада, у ратовима од 1991. до 1999. године.
Фото: Град Нови Сад

„Градска управа за спорт и омладину препознаје значај ове и сличних хуманитарних манифестација, које у први план стављају једну од најузвишенијих људских особина, а то је хуманост. Имати емпатију и делити са другима оно што имаш, макар то било и мало, је одлика оних који имају свест о важности превазилажења тешкоћа уз помоћ заједништва.

Управо је овај традиционални турнир у боксу пример тога како неки „невидљиви хероји“ дискретно удружени у сенци боксерске публике, за наше никада заборављене „невидљиве хероје“ из ратова и страдања деведесетих година, раде једну непроцењиву ствар.

Није у питању само тренутна помоћ за некога, у виду прикупљања новчаних средстава, већ нешто много дубље. То је показивање неким новим генерацијама колико је важна саосећајност, колико је значајно неговање културе сећања и захвалности, уз промовисање бокса као племените спортске вештине.

Желим да захвалим организаторима који континуирано раде на одржавању овог догађаја, свим хуманим људима који су вечерашњим доласком допринели да се прикупе додатна средства, као и онима који су учествовали у овој манифестацији бесплатно“, рекао је Огњен Цвјетићанин.

Према речима организатора, у турниру учествује више од шездесет такмичара у свим узрасним категоријама из Словачке, Словеније, Грчке и Србије. У суботу су на програму биле квалификације и полуфинала, док су у току данашњег дана били организовани финални дуели.

Председник Боксерског клуба „Патриоте“ Миодраг Смиљанић истакао је да су учесници, између осталих, чланови квалитетних иностраних репрезентација и да је новосадска публика уживала у занимљивим окршајима у рингу.

„Новчану помоћ и ове године уручићемо најугроженијим појединцима и породицама бораца из протеклих ратова са простора бивше Југославије“, рекао је Смиљанић.

10 godina Centra za mlade talente kompanije „Schneider Electric“ (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.