Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

10 година Центра за младе таленте компаније „Schneider Electric“ (ВИДЕО)

Јубиларних 10 година рада Фондације “Центар за младе таленте” компанија „Schneider Electric“ прославила је у суботу 29.10. у Научно-технолошком парку у Новом Саду.

“Са мисијом да образује младе таленте и отвори им пут за успешну каријеру, Фондација је основана 12. маја 2012. године”, истакао је у поздравном говору Драгољуб Дамљановић, директор „Schneider Electric HUB“ у Новом Саду. За пуну деценију наставу је похађало 6149 полазника, а реализовано је 5643 сати бесплатне наставе за ученике из целе Србије.

„Schneider Electric HUB“, као једна од водећих ИТ компанија у Новом Саду и Републици Србији, основао је Фондацију “Центар за младе таленте”, са циљем да допринесе развоју теоријских и практичних знања из информатике, математике и других области кроз бесплатну наставу.

Фото: Градске инфо

„Програми су доступни деци узраста од петог разреда основне школе, па све до уписа на студије. Такође, циљ оснивања Фондације је и допринос унапређивању и практичној имплементацији система образовања из наведених области, као и допринос перманентном образовању и усавршавању постојећих кадрова“, објаснио је Радивоје Стојковић, управитељ Фондације. Он је подсетио да је први онлајн курс уведен још школске 2016/17 године, након чега су полазници могли да прате наставу комбиновано (у учионицама и онлине), али да су у потпуности прешли на онлајн наставу у марту 2020. године, са циљем заштите здравља и полазника и предавача и да овакав вид наставе траје до данас.

Курсеви из програмирања упознају полазнике са програмским језицима (Python, C, # i C++), као и са веб програмирањем, док курсеви из математике проширују знања полазника, али их и спремају за полагање пријемних испита за упис како у средње школе тако и на Факултет Техничких наука и Природно-математички факултет.
Фото: Градске инфо

Дамљановић је додао да осим новчаних средстава, компанија велики део својих друштвено одговорних активности усмерава на позиционирање младих људи у професионалном свету. „Фондација је део „Schneiderove“ шире друштвено одговорне платформе, која подразумева и традиционалну сарадњу са техничким факултетима у Новом Саду и Београду, кроз стипендије и менторски програм за најбоље студенте. Овај програм осмишљен је тако да пружи подршку најбољим студентима у факултетским изазовима и додатно их мотивише да буду проактивни и успешни током студирања.“, поручио је Драгољуб Дамљановић.

Зајкључивши да образовање спада у највеће вредности једног друштва, Дамљановић и Радивојевић су поручили да је ово само први у низу јубилеја и позвали децу да се и у наредном периоду пријављују уз поруку „Да Знање Постане Звање“.

У оквиру прославе рада Центра за младе таленте организован је и панел за децу на тему „Ај и Ти у ИТ“ где су инжењери из „Schneider Electrica деци приближили занимања у ИТ-ју.

Pogledajte: Novi Sad dobija jednu od najvećih fabrika „Kontinentala“ u svetu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.