Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У Новом Саду настављено третирање дрвећа инсектицидима

Градско зеленило наставља третирање дрвећа у парковима и дрворедима специјалним мешавинама инсектицида и фунгицида.
Фото: Unsplash/Nikola Jovanovic

Данас и сутра третира се дрвеће на Булевару ослобођења, у Јеврејској, дуж Футошке и Футошког пута, на Булевару Михајла Пупина, Кеју жртава рације и Београдском кеју.

У међувремену је од 15. до 25. марта, ради превентивног сузбијања биљних болести и штеточина на свим врстама дрвећа и жбуња, третирано је 1.762 стабла дрвећа и 10.200 квадрата жбуња и шибља. Атомизерима са трактора и леђним атомизерима дрвеће је третирано на тргу Ференца Фехера, на Петроварадинској тврђави, на тргу Незнаног јунака, око зграде ДТД-а, на Штранду, Сентандрејском путу, на Детелинари, Славији, Новом насељу, Булевару Ослобођења, Јеврејској улици и на тргу код Железничке станице.

Фото: Градско зеленило

„Третирање дрвећа и жбуња плавим и црвеним уљем трајаће до 1. априла. Тада прелазимо на нову меру неге дрвећа. Са дрвећа на ком су примећени, одстрањиваћемо гљиве трулежнице и трулеж. Након тога дрвеће ћемо премазивати инсектицидима и фунгицидима и затварати специјалним пур пенама, како бисмо спречили даље ширење трулежи и нарушавање здравља дрвећа“, каже Милош Егић, директор ЈКП „Градско зеленило“.

Зеленило ће данас на зеленој површини у Шајкашкој улици, која је уређена у оквиру пројекта „Претворимо кварт у парк за залени Нови Сад“, када је посађено 13 стабала дрвећа, уређен травњак и постављене клупе, заједно са компанијом „Монделез“ посадити још 10 стабала дрвећа.

Kritična masa vozi prvi put ove godine u petak, 31. marta

 

Преузмите андроид апликацију.