Почетна > Србија
Србија

У „Леонију“ у Краљеву још 1000 нових радних места

Фабрици Леони у Краљеву хитно је потребно 1000 радника изјавио је генерални директор Компаније за Србију Милош Манић.
Фото: WikimediaCommons/Lotom

Фабрика позива незапослене из Краљева и суседних општина и градова да се јаве на конкурс и укључе у програм обуке.

У Леонију ради 4.300 радника, али је због повећаног обима производње и наруџбина сета каблова за водеће европске произвођаче аутомобила исказана потреба за још 700 у наредна два месеца, а до краја првог квартала идуће године још 300 радника. Довољно је да имају први или други степен стручне спреме.

У Леонију ради 4.300 радника, али је због повећаног обима производње и наруџбина сета каблова за водеће европске произвођаче аутомобила исказана потреба за још 700 у наредна два месеца, а до краја првог квартала идуће године још 300 радника.

Довољно је да имају први или други степен стручне спреме.

„Није битан образовни профил, односно, није пресудан да би дошло до запослења. Битна је њихова воља. Битна је мотивација. Ми смо ти који ће обезбедити превоз запослених до фабрике и назад од фабрике до места становања. Сигурну плату. Редовну плату. Добре и пристојне услове рада и адекватне бонусе за постигнут учинак“, каже Милош Манић, генерални директор компаније Леони за Србију.

У Леонију се ради у две смене. 40 сати недељно. Ради се и прековремено, али и награђује тврде у менаџменту.

„Наш стандардни режим рада је двосменски. Некада радимо и у три смене што је случај сада овде и у Краљеву због волумена производње и испорука које морамо задовољити ка нашем крајњем купцу. Али рад је званично двосменски и тросменски“, каже Јелена Спасић, директорка људских ресурса Леони Србија.

Било је и напуштања фабрике Леони у Краљеву. Званична стопа флуктуације радника у 2020. години била је 13 одсто. У овој је свега 1,5 одсто што је нормално за овакве компаније и у свету. Да би обезбедила довољно радника фабрика Леони је започела сарадњу са бројним установама, заједницама и удружењима у Краљеву.

„Компанија Леони има заиста озбиљне планове када је производња у Краљеву у питању. Неки њихов циљ је до 7.000 радника. Хитно је потребно до 1000 радника у врло кратком временском периоду“, наводи Снежана Прелић, директорка Филијале НСЗ у Краљеву.

О плановима Леонија да запосли још 1000 радника информисане су филијале и радне јединице Националне службе за запошљавање у Крагујевцу, Чачку, Крушевцу, Рашки и Врњачкој Бањи. Конкурси су отворени и сваке среде у седмици, обављају се разговори са заинтересованим кандидатима.

Brnabić sa Danijelom Đurović o bilaterali, saradnji u regionu…

Преузмите андроид апликацију.