Почетна > Србија
Србија

Брнабић са Данијелом Ђуровић о билатерали, сарадњи у региону…

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са председницом Скупштине Црне Горе Данијелом Ђуровић о билатералним односима две државе, европским интеграцијама и сарадњи у региону.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Председница владе оценила је да је Србија посвећена даљем развоју билатералних односа са Црном Гором, заснованих, пре свега, на традиционалном пријатељству и блиским односима, што је од суштинске важности за даљи напредак и економски развој региона, саопштено је из Владе Србије.

Премијерка Брнабић истакла је да је изузетно задовољна интензивирањем политичког дијалога две државе, подсетивши и на недавну посету премијера Дритана Абазовића Србији.

Она је изразила уверење да ће се Црна Гора прикључити и регионалној иницијативи „Отворени Балкан“, која за циљ има, пре свега, бољи живот грађана региона.

Брнабић је навела и да ће у фокусу будуће владе бити инфраструктурно, а посебно железничко повезивање у региону.

Како је оценила председница црногорског парламента, интензивирање сарадње и подршка у оквиру региона нарочито је важна у данашњем тренутку када се суочавамо са великим глобалним изазовима.

Она је истакла да је Србија показала изузетне добросуседске односе и подршку током кризе изазване пандемијом корона вируса, донирајући вакцине грађанима Црне Горе, када је то било најпотребније.

Изразила је спремност за унапређење сарадње у области финансија, платног промета, али и другим важним областима.

Саговорнице су изразиле уверење да ће званичници наших земаља посвећено радити на унапређењу политичког дијалога, парламентарне и билатералне сарадње.

Vučić sutra sa predstavnicima SUBNOR-a

Преузмите андроид апликацију.