Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

У Културној станици “Ковиљ“ почеле припреме за “Карневалску шетњу додола“ (ВИДЕО)

Данас су у Културној станици “Ковиљ“ званично почеле дечје радионице које су заправо припрема за “Карневалску шетњу додола“ која ће се одиграти у првој недељи јуна месеца.

Присуствовали смо изради дечијих традиционалних инструмената за израду бичева који ће се користити током карневалске шетње.

Малишани су имали прилику да уживају у плетењу и изради бичева, а по њиховим изразима лица закључили смо да не могу да дочекају и други део радионице који ће се одржати 30. марта када ће ићи на терен и са старијим становништвом разговарати о њиховом сећању на “додолање“.

Фото: Градске инфо

Идеја целокупне радионице јесте та да се деца упознају са историјом и начином живота који су живели њихови преци, али и да се друже и стичу здраве навике.

Ипак, ово није догађај који је интересантан само клинцима већ и целокупном становништву сеоцета близу Новог Сада из кога потиче велики песник Лаза Костић.

Фото: Градске инфо

У радионице биће укључене чланице певачке групе “Ковиље“ које у великој мери доприносе очувању културе и историје села Ковиљ.

Фото: Градске инфо

Реакције деце и мештана показале су да се чекање на организовање оваквих догађаја исплатило, а из Културне станице “Ковиљ“ са радошћу најављују још много оваквих и сличних радионица.

Фото: Градске инфо

Sajmište – gradska četvrt koja ima sve (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.