Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

У КС „Свилара“ отворен пети „Времеплов“ – фестивал анимираних сећања

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присиствовао је отварању 5. фестивала анимираних сећања – „Времеплов“ који је одржан у КС „Свилара“. Фестивал је организовало Удружење за видео уметност „Видеомедеја“ уз подршку Града Новог Сада, а тема овогодишње манифестације је Пашићева улица.
Фото: Град Нови Сад

„Град Нови Сад је препознао идеју и значај овог Фестивала који представља својеврсан вид очувања културно-историјских и личних сећања са фокусом на Нови Сад, кроз спој различитих медија. „Времеплов” између осталог промовише и значај очувања културне баштине, али и значај едукације, када је реч о очувању културног наслеђа, са посебним акцентом на децу и младе“, рекао је Далибор Рожић и позвао све присутне да уживају у бесплатном целодневном фестивалском програму.

Разноврстан програм на платоу испред КЦ „Свилара“ намењен је свим посетиоцима. Обухвата разне категорије, као што су интерактивне видео игрице, модни времеплов, синемаграфи,  квиз, винтиџ дигитална галерија, талент шоу, музички времеплов, хуманитарне акције, радионице, филмски времеплов и такмичарски програм „Игре без граница“ у оквиру којег ће бити додељене награде најбољим такмичарима.

Nova era sporta u Begeču – Preko 250 mališana uživalo u sportskom danu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.