Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нова ера спорта у Бегечу – Преко 250 малишана уживало у спортском дану (ВИДЕО)

Основна школа ”Вељко Петровић” у Бегечу ове године огранизовала је мало другачији спортски дан него иначе, а како кажу, данашњи догађај највећи је дечији спортски догађај који је икада реализован у овом месту.

На великом терену ФК Бачка окупило се преко 250 малишана из ОШ ”Вељко Петровић” и вртића ”Пинокио” како би истрчали крос, били активни, а пре свега се забавили.

За то време Добровољно ватрогасно друштво из Бегеча организовало је едукативну представу (кроз коју је деци објаснило зашто није добро играти се упаљачем) и интересантне радионице.

Према речима директора ОШ ”Вељко Петровић” Милана Татића циљ је био укључити сву децу од 2 до 15 година и удружити све Бегечане, у чему су свакако успели.

Мирка Кртинића, професора физичког васпитања у горепоменутој школи посебно је обрадовао велики одзив деце.

”Циљ је да ово постане један спортско-патриотски дан који свима треба да буде добар пример. Идеја је да удружимо све грађане, али и институције Бегеча. Веома нам је драго што су се укључили Град Нови Сад, Атлетски клуб Војводина, Добровољно ватрогасно друштво из Бегеча и ФК Бачка”, изјавио је он.

Značajan infrastrukturni iskorak za Adice, jedno od najbrže rastućih gradskih naselja (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.