Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У КЦНС отворене две изложбе уметника из Дортмунда

У Културном центру Новог Сада свечано су отворене две изложбе уметника из Дортмунда: „Знакови-симболи-боје“ Александра Пола и „Биг Банер фестивал“ чланова Дортмундске групе, а повод је 40 година од братимљења Новог Сада и Дортмунда.
Фото: КЦНС

Изложбе су део званичног програма „Европске престонице културе-Нови Сад 2022“, а у склопу програмског лука „Дунавско море“ и отворио их је помоћник градоначелника Новог Сада, Александар Петровић, рекавши да се након Бетовеновог маратона наставља успешна сарадња с Дортмундом.

Оценио је да Нови Сад исписује историју културе златним словима.

Титулу Европска престоница културе добили смо и више него заслужено. Све очи Европе гледају у Нови Сад. Дортмундска група баштини исте вредности као и наш град. Овај немачки град један је од двадесет и два града побратима. У перспективи је још интензивнија сарадња са Дортмундом. Пре три месеца сам посетио Дортмунд и потписали смо протокол. Нашим драгим пријатељима желим добродошлицу и да се осечају као код куће, поручио је Петровић.

Дортмундска уметничка група одржава контакте са уметницима и уметничким групама у Немачкој и иностранству.

Посебно негује контакте са градовима побратимима како би живост културне разноликости региона учинила познатом далеко изван Европе.

На својим изложбама промовише и младе уметнике. Од 1961. године Дортмунска група је са својим изложбеним пројектима гостовала, између осталог, у Данској, Енглеској, Француској, Грчкој, Холандији, Израелу, Летонији, Литванији, Аустрији, Пољској, Румунији, Шпанији и Мађарској.

Zlatna Jabuka u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.