Почетна > Свет
Свет

У Грчкој ухапшено 7 Египћана због кријумчарења миграната

Грчке власти саопштиле су да су ухапсиле седам Египћана због сумње да су били део посаде на рибарском чамцу који се због јаког ветра насукао код Крита, са 500 миграната у њему.
Фото: Танјуг/AP/Gareth Fuller
Покренута је велика акција спасавања раније ове недеље, а седморица су ухапшени због сумње да су умешани у кријумчарење миграната, након што је прелиминарна истрага указала на то да су наводно били чланови посаде брода, саопштила је данас грчка обалска стража.

Брод је пловио из Либије у Италију са 483 људи када је у уторак рано ујутру изгубио контролу у близини Крита, а акција спасавања покренута је после хитног позива, преноси АП.

На броду је било 336 мушкарца, 10 жена, 128 дечака и девет девојчица из Сирије, Египта, Пакистана, Судана и палестинских територија, и то је једна од највећих група миграната која је стигла у земљу последњих година.

Према прелиминарној истрази, у којој је учествовао и Еуропол, путници су платили кријумчарима око 4.000 долара понаособ за транспорт у Италију.

Грчки министар за миграције Нотис Митарачи послао је у уторак писмо Европској комисији где је тражио да се мигранти преместе у друге земље ЕУ, и тврди да се од Грчке и других пограничних земаља у које мигранти прво стижу током путовања до богатијих европских земаља „не може очекивати да носе све већи терет који није пропорционалан њиховим капацитетима.“

Trgovci u Evropi nadaju se povećanju prodaje na Crni petak

 

Преузмите андроид апликацију.