Почетна > Бизнис
Бизнис

У фебруару потрошено пет одсто мање струје него у истом месецу 2022. године

У фебруару је ‪1.139.558‬ домаћинстава, или 36,18 одсто њих, смањило потрошњу електричне енергије, што је преко пет одсто у односу на исти месец претходне године, и на тај начин стекла су право на попуст за рационалну потрошњу електричне енергије.
Фото: Pixabay/analogicus

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић још једном је захвалила грађанима што су уважили апеле, и додала је да јој је драго што се месецима уназад јасно види да долази до промене свести, да су грађани сами схватили да могу да мењају енергетски систем без великих улагања, само рационалном потрошњом, наводи се у саопштењу Министарства рударства и енергетике.

„Попуст на фебруарски рачун од 15 одсто остварило је 18 одсто домаћинстава, попуст од 20 одсто је остварило шест одсто домаћинстава, а највећи попуст од 30 одсто искористило је 12 одсто домаћинстава“, пише у саопштењу ресорног министарства.

Како се наводи, одобрени попуст за рационалну потрошњу електричне енергије износи 637,48 милиона динара.

„Највеће смањење потрошње електричне енергије остварено је у Београду, Крагујевцу, Лозници, Шапцу, Смедереву, Новом Саду, Зрењанину и Сремској Митровици“, кажу из Министарства.

Министарство рударства и енергетике донело је раније предлоге препорука за смањење потрошње електричне и топлотне енергије за државну управу, јединице локалне самоуправе, предузећа у државном власништву, привреду и домаћинства, наводи се у саопштењу.

Počeo sa radom Forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije

Преузмите андроид апликацију.