Почетна > Србија
Србија

У девет држава ЕУ улазак без ковид контроле

Девет чланица ЕУ и Шенгена у потпуности је укинуло ковид мере за улазак у земљу, један број је ублажио режим уласка, а остатак задржао мере за одређене категорије путника, произилази из података портала „schengenvisainfo news“.
Фото: Pexels/Printexstar

Тако су Данска, Мађарска, Исланд, Ирска, Норвешка, Пољска, Румунија, Словенија и Шведска укинуле све мере за све путнике за улазак у земљу.

Чешка, Летонија и Холандија су ковид-19 ограничења за улазак у земљу укинуле само за путнике из земаља ЕУ и чланица Европског економског простора (ЕЕА).

Аустрија, Белгија, Кипар, Естонија, Финска, Француска, Хрватска, Немачка, Грчка, Литванија, Малта, Португал, Словачка, Шпанија задржале ковид мере за улазак у земљу.

Ко жели да уђе у Аустрију, на пример, мора и даље да покаже важећи сертификат о вакцинацији, прележаном ковид-19 или негативан тест.

Иста правила важе за улазак у Белгију, Бугарску, Хрватску, Немачку…

Кипар је, на пример, још строжији и на острво пушта, без икаквих ограничења, вакцинисане и особе које су прележале ковид-19, док остали путници, ако им је земља на такозваној зеленој листи могу ући са негативним тестом, док је за долазак из држава са црвене листе неопходан додатни тест и приликом доласка.

Естонија је задржала правило да само вакцинисани и они који су прележали ковид-19 могу ући без карантина у земљу или обавезе да се у њој тестирају.

Nošenje maski na dan izbora individualna odluka

Преузмите андроид апликацију.