Почетна > Србија
Србија

У Бијељини отворен Сајам пољопривреде, лова, риболова и екологије

У Бијељини је данас отворен 20. Међународни сајам, пољопривреде, лова, риболова и екологије „Интерагро 2022“ на којем је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић поручио да је Србија увек ту да помогне и својим суседима.
Фото: Покрајинска влада

„Наш посао је да уливамо сигурност грађанима и у својој земљи, али и суседима. Иако је време пред нама тешко, желим да кажем да је Србија увек ту и да у њој има довољно хране за све“, рекао је Недимовић, саопштено је из Покрајинске владе.

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да то што на овом сајму учествују излагачи из десет земаља показује да је он изашао из регионалних оквира.

„Република Српска жели да се економски повеже са свима у региону, али највише је упућена и ослоњена на Србију, што је природно“, рекла је Цвијановић.

На отварању сајма говорио је и председник Покрајинске владе Игор Мировић који је рекао да ће Војводина у годинама пред нама одиграти своју улогу предводника у производњи хране што ће, додао је, значити гарант и подршку и свим државама у окружењу.

„Војводина као најснажнија пољопривредна област, као покрајина која и по обиму и по квалитету даје највећи број најзначајнијих пољопривредних производа, наставиће са својим произвођачима, газдинстивма и научним развојним институтима да пружа подршку Републици Српској и свим другим државама у региону. Били смо, и бићемо увек, партнери Републици Српској“, истакао је Мировић.

Честитајући јубилеј Мировић је подсетио на важност изградње саобраћајне инфраструктре која ће нас повезивати – и када је реч о путу од Кузмина до Бијељине и даље до Бањалуке и када је реч о Фрушкогорском коридору.

„Србија се гради и изграђује и већ за неколико година путоваћемо много брже и бићемо повезанији, што ће значити и много користи за привреду и пољопривдреднике“, рекао је Мировић.

Навео је да је једногласни закључак овог сајма да треба заједнички да се заложимо за то да се иницијатива „Отворени Балкан“ прошири на све друге државе, на БиХ и Црну Гору, и да корист од повезивања, споразума, мањих трошкова, бржег промета и једноставнијих процедура имају и те државе.

Међу покровитељима сајма „Интерагро 2022“ је и Привредна комора Војводине као важан чинилац привредног развоја Покрајине.

У организацији Привредне коморе Војводине, на сајму у Бијељини учествују и Пољопривредни факултет Универзитета у Новом Саду, Туристичка организација Војводине, компаније и удружења из Војводине.

Ogromno interesovanje poslodavaca za program „Moja prva plata“

Преузмите андроид апликацију.