Почетна > Бизнис
Бизнис

У Бечу представљена вина Отвореног Балкана, вински сајам у новембру у Београду

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж представио је данас у Бечу професионалним купцима вина регионални сајам „Wine vision by Open Balkan“ као и вина из Србије, Албаније и Северне Македоније, саопштила је ПКС.
Фото: Танјуг/ПКС/Марко Обрадовић/Ивана Адамовић

Презентација је организована у сарадњи са престижним магазином Falstaff, а догађају су присуствовали министри пољопривреде Србије и Македоније Јелена Танасковић и Љупчо Николовски, сомелијери који раде за најистакнутије светске ресторане и хотеле, вински критичари и новинари.

„После сајмова Виниталy у Верони и ProWein у Дизелдорфу, данас смо у Бечу са истакнутим познаваоцима вина, представљамо наш регион, који тек постаје препознатљив као винска дестинација, што је и наша шанса. Оно што можемо да понудимо обично људе пријатно изненади и желе да дођу, привлачи их дух сарадње на Балкану и заједничке презентације наших веома квалитетних вина“, рекао је Чадеж.

Према његовим речима „Wine vision by Open Balkan“ отвара бројне пословне могућности, а циљ је да се привуче што више великих професионалних купаца, заинтересованих за заједничке послове.

Чадеж је истакао да је Западни Балкан тржиште од 20 милиона потрошача, које се развија и учи и да се у последњих 10 година винска култура знатно развила, конзумира се више вина, потрошачи знају која вина желе.

„Заједно са нашим партнерима из Аустрије желели бисмо да радимо и да учимо од њих. Пре 25 година Аустрија није била толико позната на винској мапи света, а данас је једна од водећих у винској индустрији“, истакао је он.

Додао је да је прошлогодишњи сајам, на којем смо са Falstaff-ом имали заједнички штанд, показао да Западни Балкан има шта да понуди, да је спреман за највеће купце.

Све више људи из Западне Европе долази на винске туре и посећује винарије, а вино је и успешан бизнис, потпуно отворена платформа на којој може да се гради међусобна сарадња и развијају послови.

„Wine vision by Open Balkan“ је нови начин промоције региона и онога што јесмо. Не можете да избришете старе ружне слике, али можете да их замените лепшим, а ово је једна од најлепших“, поручио је Чадеж.

Манифестација „Wine vision by Open Balkan“ одржава се ове године по други пут и то од 16. до 19. новембра на Београдском сајму, под покровитељством влада Србије, Северне Македоније и Албаније.

Први пут је организован у септембру прошле године у шест хала Београдског сајма и успешно промовисао читав регион као јединствену туристичку, културну и географску дестинацију која нуди величанствена природна и културно историјска богатства.

Promet na Beogradskoj berzi 46 miliona dinara, sa oba rastuća indeksa

Преузмите андроид апликацију.