Почетна > Свет
Свет

У Бањалуци започело обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе

Концертом Дејана Петровића и српских трубача који је организовао м:тел као поклон грађанима Републике Српске, а који је преносио национални сервис Радио телевизија Републике Српске, почело је обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе који се обележава у Србији и Републици Српској.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Пред почетак концерта грађани Републике Српске поздравили су освајање медаља српских спортиста, што је у Републици Српској прослављено са много поноса.

Директорка м:тел-а, Јелена Триван рекла је да је “Дан заставе уједно и дан м:тел-а који смо одлучили да прославимо са грађанима симболично уз трубу уз коју Срби иду у војску, веселе се и побеђују”.

Подсетила је на снагу заједништва и на то да је Србија увек била ту за свој народ преко Дрине и да ниједна политика никад не би смела да нас раздвоји.

Након тога је Дејан Петровић пред хиљадама Бањалучана уз традуционалне српске песме “Тамо далеко”, “Ово је Србија”, “Видовдан”, довео атмосферу да усијања. Прослава је симболично завршна уз спектакуларни ватромет и песму “Весели се српски роде”.

Грађани су у рукама носили заставе Србије и Српске, а цела Бањалука била је у знаку заставе.

Централно обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе биће одржано сутра у Нишу.

Dodik pozvao Šmita da umesto pretnji obezbedi potvrdu SB UN o imenovanju

Преузмите андроид апликацију.