Почетна > Бизнис
Бизнис Србија

У АПР око 20.500 више регистрованих фирми и предузетника него на почетку 2022.

На почетку 2023. године у Регистру привредних субјеката има 435.257 регистрованих, што је за 20.552 више него на почетку 2022. године, објавила је данас Агенција за привредне регистре (АПР).
фирми
Фото: Pixabay/StartupStockPhotos

У информацији на сајту Агенције наводи се да је током прошле године основано 11.241 привредно друштво и 41.628 предузетника, што је за 16,7 процената фирми и 21,08 одсто више предузетника у поређењу са 2021. годином.

Највише регистрација било је за неспецијализовану трговину на велико, рачунарско програмирање, консултантске активности у вези с пословањем и осталим управљањем, изградњу стамбених и нестамбених зграда и друмски превоз терета, као и за делатности ресторана и покретних угоститељских објеката, фризерских и козметичких салона.

Из регистра је за годину дана избрисано 8.416 привредних друштава и 24.026 предузетника, што је за 19,4 процената више фирми и 4,8 посто више обрисаних него у 2021. години.

Највећи број обрисаних друштава био је регистрован за неспецијализовану трговине на велико, консултантске активности у вези с пословањем и осталим управљањем, делатности ресторана и покретних угоститељских објеката, те изградњу стамбених и нестамбених зграда.

Код предузетника највећи број обрисаних био је регистрован за делатности ресторана и покретних угоститељских објеката, услуге припремања и послуживања пића, делатност фризерских и козметичких салона, консултантске активности у вези с пословањем и осталим управљањем, такси превоз, и трговину на мало у неспецијализованим продавницама, претежно храном, пићима и дуваном.

Grujić: Prioritet za 2023. da se još aktivnije ide u susret privredi

Преузмите андроид апликацију.