Почетна > Бизнис
Бизнис

У 2023. на летовање са дигиталним новчаником

После корона кризе свет се променио и у смислу начина путовања и интересовања путника, али технологија је постала неодвојив део када је реч о организацији путовања.
Фото: Unsplash/zegarr

Главни трендови за 2023.годину су, према истраживању „Смартвела“ дигитално ангажовање путника и дигитална трансформација, јер, како кажу путници ће све више користити бесконтакне технологије, од пријављивања на лет или у хотел до наручивања хране.

Ови алати су им пружили здравствену и безбедносну подршку, а истовремено су поједноставили све те обавезе које морају да се заврше до поласка на пут.

Посебне промене односе се на дигиталне новчанике. Недавно је једно истраживање показало да је готово  90 одсто Американаца прихватило дигитална плаћања, а 30 процената њих је рекло да очекује да ће користити три или више дигиталних новчаника у наредних неколико година.

Многи, дакле, већ сада уместо за новчаником током плаћања посежу за мобилним телефоном, а највеће промене се виде у ваздухопловној индустрији.

Ово је такође тренд за 2023, јер се предвиђа још много новитета који ће побољшати ефикасност, безбедност и мобилност путника на аеродромима.

Занимљиво је да се путници све више ослањају и на осигурање током путовања. Како се наводи у овом истраживању, све више њих жели да се у потпуности заштити пре поласка на пут како не би дошли у неке непредвиђене околности.

На пример, једна анкета је показала да 79 одсто испитаника каже да планира да купи путно осигурање у овој години.

И на крају, ако је тренд чешће дружење са телефоном и другим уређајима, онда би посебну пажњу требало посветити и сајбер безбедности. У индустрији путовања и туризма покушаји дигиталне преваре су у прошлој години порасли за 150 одсто,  преноси овај сајт посвећен глобалним трендовима у туризму.

Evropska komisija traži produženja garantnih rokova

Преузмите андроид апликацију.