Почетна > Бизнис
Бизнис

Твитер отпустио 50% запослених

Твитер је отпустио 50 одсто запослених, саопштили су из компаније наводећи да то неће утицати на квалитет модерирања садржаја на тој друштвеној мрежи.
Фото: Unsplash/dole777

Директор задужен за безбедност и интегритет на Твитеру Јоел Рот саопштио је да је отпуштено 15 одсто запослених у његовом одељењу, које је одговорно за спречавање ширења дезинформација и штетног садржаја, како би умирио кориснике и оглашиваче након преузимања компаније од стране милијардера Илона Маска, преноси Ројтерс.

У целој компанији отпуштено је 3.700 запослених или 50 одсто од укупног броја, додао је он, наводи британска агенција.

С обзиром да је само неколико дана до америчких међуизбора, Рот је саопштио да борба против штетних дезинформација остаје главни приоритет компаније.

„Што се тиче смањења радне снаге на Твитеру, нажалост нема избора када компанија губи више од четири милиона долара дневно. Сви који су отпуштени добили су три месеца отпремнине, што је 50 одсто више од законске обвезе“; написао је у објави нови власник компаније Илон Муск.

Он је такође потврдио да ће „Твитерова снажна посвећеност модерирању садржаја остати апсолутно непромењена“.

Велике компаније попут „General Mills“ и „General Motors“ саопштили су да престају са оглашавањем на Твитеру, наводи Ројтерс.

Kina će kupiti 140 putničkih aviona od Erbasa

Преузмите андроид апликацију.