Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Турнир у тенису главом одржан на новосадском Штранду

Врели летњи дани утицали су да новосадска плажа „Штранд“ буде најпосећеније место у граду. Ове недеље, 36-ти пут одржан је турнир у спорту измишљеном у Новом Саду – тенису главом, који носи име „Владимир Францишковић“
Фото: СУ „Тенис главом 1987“

Врело је било јуче на Штранду, а највише узбуђења изазвао је чувени турнир у тенису главом на којем су се бројни парови окушали у изворно новосадском спорту.

Љубитељи специфичне мешавине фудбала и тениса, коју играју прави мајстори са лоптом, уживали су у финалном мечу у којем су Богдан Маројевић и Никола Митро били бољи од пара Врбашки – Штрбоја. На крају су славили у два сета и тако одбранили титулу. Имајући у виду да су Богдан и Никола добро уигран пар у текболу, њихов тријумф је био потпуно очекиван.

Турнир у тенису главом на Штранду одржан је у пет категорија. Највише такмичара је било у категорији родитељи-деца. Организатори су презадовољни овогодишњим такмичењем, а један од оних који из првог реда годинама прати дешавања је судија Миодраг Радаковић који дели правду још од давне 1987.године.

Тенис главом наставља да живи, а популарност овог спорта међу Новосађанима расте из године у годину, о чему најбоље сведочи и слика са овогодишњег финала Меморијалног турнира „Владимир Францишковић“ који је посматрало двестотинак људи.

Mladi virtuozi na klaviru iz Novog Sada osvojili Abu Dabi

 

Преузмите андроид апликацију.