Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Млади виртуози на клавиру из Новог Сада освојили Абу Даби

Нови Сад има заиста велики број младих музичких талената и звезда који заслужују све похвале. Овај пут на понос нашем граду били су пијанисти који су на такмичењу „Four Notes Interantional Piano Competition“ у Абу Дабију остварили велики успех.
Фото: Unsplash/Maksym Kaharlytskyi

Ова манифестација представља престижно Међународно пијанистичко такмичење, а ученици Музичке школе „Исидор Бајић“ из Новог Сада освојили су прва места у две категорије.

У конкуренцији од 147 изванредних младих музичара, млада Петра Спасојевић награђена је првом наградом у категорији пиано соло, док је као део пиано дуа заједно својим колегом Луком Шашићем постигла апсолутних 100 поена и освојила лауреат.

Ово такмичење реализује се по други пут, а основано је са циљем да се изгради платформа која ће повезати пијанисте у целом свету.

Овогодишње окупљање обележено је специјалном темом која се односи на климатске промене и глобално загревање, али и увођењем специјалне награде „Environmental Awareness Prize“.

Захваљујући младим уметницима попут Петре и Луке, али и добро познате младе виолинисткиње Лане Зорјан, Нови Сад добија заслужено место на светској музичкој сцени, а Новосађани јединствену прилику да учествују у томе.

Muzički projekat Sounds of Change okuplja 100 muzičara u Novom Sadu

 

Преузмите андроид апликацију.