Почетна > Србија
Србија

Туристичка понуда Србије на сајму у Загребу

Туристичка организација Србије (ТОС), учешћем на десетом Међународном сајму туризма „Place2Go“ у Загребу, наставља да промовише туристичку понуду Србије.
Фото: ТОС

У данима трајања сајма, од 24. до 26. марта, тржишту Хрватске биће представљена туристичка понуда Србије, кратки одмори у градовима, културни туризам, фестивали и манифестације планирани да се одрже током лета, као и богата понуда Србије за љубитеље природе, авантуре и активног одмора, наводи се у саопштењу ТОС-а.

На штанду ТОС-а, своју понуду представиће и представници локалних туристичких организација Београда, Лознице, Новог Сада, Сремских Карловаца, Новог Пазара, Старе Пазове, Сокобање, Сомбора, Крагујевца, Темерина и Ваљева, као и хотел „Пупин“ из Новог Сада.

Првог дана Сајма штанд ТОС-а посетила је Јелена Милић, амбасадорка Србије у Хрватској.

Тржиште Хрватске је за Србију веома значајно, јер су туристи из ове земље у првих 10 по броју остварених ноћења.

Само у 2022. години у Србији је боравило око 90.000 туриста из Хрватске (што је 41 одсто више у односу на 2021. годину) и реализовали су више од 190.000 ноћења (127 одсто више у односу на 2021. годину).

Највише посећују градове, Београд, Нови Сад, Суботицу, и туристичку понуду Западне Србије.

Туристичка организација Србије, и ове године, планира интензивну кампању на тржишту Хрватске, организовањем студијских путовања за новинаре и инфлуенсере, као и оглашавањем на порталима и дигиталним каналима комуникације.

Сајам „Place2go“ отворили су Мартина Цигљевић, помоћница саветника председника Републике Хрватске за економију, Јосип Павић, државни секретар у Министарству туризма и спорта Републике Хрватске, Ана Павичић Касељ, помоћница министра за енергетику у влади Републике Хрватске и Славен Жабо, директор комерцијалних послова Croatia Airlines, пожелели добродошлицу и успешан сајам свим излагачима.

Учешће на сајму потврдило је више од 200 излагача из 20 држава.

U Somboru obeležen Dan sećanja na žrtve NATO agresije

Преузмите андроид апликацију.