Почетна > Србија
Србија

Тринаеста сеоска олимпијада у Бачком Градишту

Бечејско удружење младих (БУМ) организује традиционалну XIII Војвођанску олимпијаду старих спортова, која ће бити одржана у суботу, 20. августа на стадиону ФК „Војводинаˮ у Бачком Градишту, од 15 часова.
Фото: bum-becej.org

Војвођанска олимпијада старих спортова је манифестација чији је циљ сакупљање, неговање, очување и промоција народног блага и културне баштине војвођанског краја кроз развој и промоцију спорта за све, коју реализује Бечејско удружење младих уз подршку Општине Бечеј.

“Наша идеја је била да у нашем селу покренемо нешто аутентично, а кроз Војвођанску олимпијаду желимо да оживимо заборављене вештине којима је омладина пре пар векова одмеравала снаге са вршњацима из суседног села. Сви учесници ће и овога пута имати прилику да се опробају у чак 17 заборављених дисциплина попут пилцике, ринглања, штулања, канџијања, натезања мосора, лука и стреле, борбе части, џакања, драгача или вранића, које немају озбиљан такмичарски карактер, али гарантују сјајну забаву како учесницима, тако и навијачима. Биће то својеврстан фестивал спорта, дружења, радости и смеха” – каже председник Удружења младих Бачког Градишта Александар Ђекић.

Пријаве екипа су отворене, а сви заинтересовани се могу пријавити путем онлајн формулара, као и преко Фејсбук странице Војвођанска олимпијада старих спортова.

Победницима су обезбеђене медаље и пехари.

AMSS: Umeren saobraćaj na frekventnijim putevima

Преузмите андроид апликацију.