Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трикови за подгревање меса: Уз ова три, чак и оно од јуче ће задржати сочност и свежину

Када правимо ручак, често направимо веће количине хране, како бисмо сутрадан били ослобођени обавезе кувања.
Фото: Pixabay/vika-imperia550

Дакле, наредног дана је довољно да само подгрејемо ручак од претходног дана и добили смо домаћи, куван и квалитетан оброк.

Врло често припремамо месо.

Било да је у пуњеним паприкама или у виду сочних и укусних шницли.

Међутим, уколико подгревате шницле, сигурно сте приметили да оне често, након подгревања, постану суве.

Уколико их нисте правили у комбинацији са неким сосом, постоји начин да их подгрејете а да задрже сочност.

Рерна

Уколико одлучите да их подгрејете у рерни, биће вам потребно мало више времена. Међутим, то ће вам се и те како исплатити јер ће месо бити укусније, а то је оно што и желите. Дакле, потребно је да загрејете рерну на 120 сепени, а затим да решетку ставите у плех да би топлота могла слободно да циркулише са свих страна. Месо ставите на решетку и заједно са плехом га ставите у загрејану рерну. Оставите га унутра неких 20-ак минута и повремено га проверите да се не би осушило.

Микроталасна

Подгревање у микроталасној је брзо и једноставно. Месо ставите у дубоки тањир, па га прелијте бујоном или неким сосом да се не би осушило. Прелив ће задржати влагу у месу. Тањир покријте и загрејте 30 секунди на средњој јачини. Затим окрените шницлу и загрејте је још 30 секунди.

Тигањ

Шницлу треба подгрејати у тефлонском тигању и потребно је да додате мало бујона. Када се тигањ буде загрејао, ставите у њега месо и оставите га на кратко.

Kuvari otkrili pet grešaka koje pravimo kada pohujemo meso

Преузмите андроид апликацију.