Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трикови да останете смирени упркос лошим коментарима: Зрели људи овако одговарају

На неке речи је боље не одговарати – учите од зрелих и ментално јаких људи! 4 тајне како да постанете имуни на увреде и негативне коментаре…
Фото: Pexels/Keira Burton

Сведоци смо да, колико год у свету постоји лепоте, постоји и она негативнија страна на којој се људи свађају, деле, осуђују и деле увреде. То можемо да видимо одмах при скроловању објава на друзштвеним мрежама – људи покушавају да наметну своја уверења другима, вређају и критикују све који немају исте погледе на свет. У виртуелном свету су негативни коментари и критике чешћи, али је истина да их у савременомсвету има све више и у директној комуникацији. Како на то реаговати?

Можемо приметити да неки зрели и изузетно ментално јаки људи ретко када реагују на тако лоше вибрације. Како да имате контролу над ситуацијом и останете мудри и смирени, без обзира шта друга особа говорила о вама? Ево како то раде зрели људи:

Зрели људи схватају да је ћутање понекад најбољи одговор

Чини се да су неки људи заинтересовани да пронађу ствари које радите погрешно. Али постоје појединци који одлучују да игноришу такву негативност. Зашто? Јер верују да људи увек траже разлог да се осећају боље – газе друге да би се уздигли.

Такви људи никада неће бити задовољни јер су превише несигурни у себе, па их је најбоље оставити на миру и саслушати њихове коментаре. Шта год да радите, неки људи ће вас увек осуђивати. Ако не реагујете на њихов песимизам и не укључите се у њега, уштедећете време и енергију коју можете усмерити на нешто многог боље.

Они знају да је то само њихово мишљење

Свако има право на своје мишљење. Када вас неко критикује, то произилази из њихових ставова и уверења – и то не можете да промените. Шта год људи рекли о вама, знајте да они заиста говоре о себи. Људи који су емоционално и ментално јаки ништа не схватају као увреду, јер речи других узимају као мишљење, као конкретну перспективу а не као објективну истину.

Мисаони процес негативних људи који стално критикују друге је углавном ирационалан и нелогичан, па вас реаговање на такво непромишљено мишљење само одвлачи од постизања виших циљева у животу.

Побеђују добротом

Док се неки људи носе са свом негативношћу овог света, други на њихов песимистички став према животу одговарају великодушно. Они то раде јер желе да окончају сложеност у својим животима, као и у животима других. Што више допуштамо да мржња расте и ескалира, то више компликујемо свој живот. Наша љубазност може неутралисати туђу негативност и натерати их да промене своје непријатељско мишљење о нама.

Њихова срећа и здравље су важнији

За људе који желе да добро функционишу и живе срећно, њихово физичко и ментално здравље је кључно. Увреде и слични негативни коментари могу оставити трајан траг на људе, узрокујући стрес, ниско самопоуздање, депресивне епизоде. Да ли сте приметили да су људи који ретко одговарају на увреде релативно срећнији и здравији у поређењу са онима који се стално свађају са својим са другима?

Иако немамо контролу над мишљењима других људи, имамо контролу над сопственим емоцијама и реакцијама, које могу појачати ову негативност или је окренути у другом правцу. Не дозволите да се ваша срећа заснива на мишљењу других људи, јер на тај начин никада нећете бити истински задовољни.

Pitajte ga u kom mesecu je rođen i otkrićete kakav je ljubavnik

Преузмите андроид апликацију.