Вероватно сте доживели бар једном да месо које смо припремили није испало мекано, већ жилаво, не помаже ни маринирање.

Испробајте једноставан трик с кивијем, захваљујући ком ће месо бити изузетно мекано. Све што треба да урадите јесте да обложите месо кришкама кивија и оставите га тако да одстоји неко време прије припреме.
Киви садржи протеолитичке ензиме који потпомажу разградњу везивног ткива у месу, због чега оно оно постаје врло меко. Уколико месо стављате у маринаду, урадите све као што сте планирали, и на крају додајте на кришке исечен киви неких сат, два пре припреме.
Важно је да вам месо не буде предуго обложено кивијем, како не би постало превише мекано и распадало се током припреме.
Сличан ефекат на месо има и ананас, па га можете користити уместо кивија.
Сто за једну особу: Зашто је право задовољство јести сама у ресторану?
Преузмите андроид апликацију.