Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трик за припрему меса: Све што треба да урадите је да га обложите кришкама ове воћке

Вероватно сте доживели бар једном да месо које смо припремили није испало мекано, већ жилаво, не помаже ни маринирање.
Фото: Pexels/mali maeder

Испробајте једноставан трик с кивијем, захваљујући ком ће месо бити изузетно мекано. Све што треба да урадите јесте да обложите месо кришкама кивија и оставите га тако да одстоји неко време прије припреме.

Киви садржи протеолитичке ензиме који потпомажу разградњу везивног ткива у месу, због чега оно оно постаје врло меко. Уколико месо стављате у маринаду, урадите све као што сте планирали, и на крају додајте на кришке исечен киви неких сат, два пре припреме.

Важно је да вам месо не буде предуго обложено кивијем, како не би постало превише мекано и распадало се током припреме.
Сличан ефекат на месо има и ананас, па га можете користити уместо кивија.

Сто за једну особу: Зашто је право задовољство јести сама у ресторану?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке