Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трик за прављење палачинки: Знају га само искусне домаћице, а потребан вам је један састојак

Ретко ко може одолети меканим и сочним палачинкама, које уз омиљени намаз постају прави десерт из снова.

Фото: Pexels/dmytro

Иако је лако спремити смесу за палачинке, највећи изазов је не појести их све док се пеку! Међутим, они који их пеку често знају да се исконтролишу, знају и како да их окрену без да их исцепају, а прави мајстори знају и за „тајни“ састојак са којим ће палачинке бити финије него икада.

За најфиније палачинке не морате ништа променити од састојака у смеси, већ је реч о томе на чему печете палачинке. Наиме, уље на којем се претходно пржила сланина даће палачинкама невероватно добар укус.

Најбоље би било да користите свеже уље за пржење, што значи да једноставно испржену сланину извадите из тигања, излијете вишак уља и сипате смесу за палачинке, као што то и иначе радите. Међутим, можете користити и уље које је стајало у фрижидеру, јер се оно након употребе може чувати у фрижидеру и до месец дана, важно је само да га процедите пре него што га ставите у фрижидер како у њему не би било остатака хране

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке