Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трик од 90 секунди којим ћете увек савршено испећи месо

Мало ко не воли месо и поврће „са роштиља“, али се често дешава да месо није равномерно испечено у зависности од тога како је роштиљ распоређен.
Фото: Pixabay/moerschy

Стога се поставља питање како да месо буде подједнако печено и сочно.

Решење тог проблема могао би да буде „трик од 90 секунди“.

Пре стављања меса потребно је јако загрејати роштиљ, а када се ватра смањи на средњу температуру, узмите исечен хлеб и распоредите га на роштиљ.

После тачно 90 секунди окрените га и процените на хлебу где је јача а где слабија врелина и према томе распоредите месо.

На топлији део роштиља ставите дебље комаде попут одреска, а поврће ће се прилично добро испећи на мање врућем делу. Печени хлеб је идеалан додатак месу, а од вишка сутрадан можете направити укусне крутоне.

Ako želite da vaš roštilj bude dobar ove dve stvari morate uraditi

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке