Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трик добрих ресторана који чини храну бољим

Тањир можете накратко загрејати у обичној или микроталасној пећници. Верујте ми, приметићете разлику.
Фото: Pixabay/StockSnap

Слана кувана јела која имају бољи укус када су хладна су ретка. Зато већина ресторана добре хране служи јела на топлим тањирима.

Разлог за то је врло једноставан: топли тањири дуже држе храну топлом, па је укуснија.

Искористите тај трик и сами. Непосредно пре сервирања тањир ставите под млаз вреле воде, обришите и на њега ставите припремљено јело. Плоче можете накратко загрејати у обичној или микроталасној пећници. Верујте ми, приметићете разлику.

Ако планирате да послужите хладну воћну салату, сладолед или неки други десерт који се једе леден, ставите тањир или чинију накратко у замрзивач непосредно пре сервирања.

Ово ће спречити да се ваш омиљени сладолед отопи. На крају крајева, исто правило важи и за чаше.

Постоји разлог зашто пивопије стављају кригле у замрзивач пре конзумирања свог омиљеног напитка од хмеља, а коктел мајстори служе неке од коктела у залеђеним чашама.

Кулинарски трикови који заиста функционишу. Јесте ли их пробали?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке