Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Трибина „Нова женска проза“ у Зениту

Трибина у оквиру фестивала „Хероине у Зениту” одржаће се 10. јуна у Зенит Боокс-у, као део програмског лука Хероине.
Фото: PrtSc/visitns.rs

Није важно колико имаш година, није важно ко ти је књижевни узор, није важно која те књижевница оставља без даха. Важно је да читаш, важно је да се охрабриш да пишеш.

Неке од хероина савремене прозе, са којима ћемо се упознати другог дана фестивала, су Мирјана Новаковић, Ана Вучковић, Нина Савчић, Катарина Митровић, уз свесрдну помоћ професорке Владиславе Гордић Петковић.

Четвородневни фестивал „Хероине у Зениту” отвара простор за представљање, упознавање и дијалог с важним прозаисткињама, песникињама, књижевним критичаркама и уредницама у издавачким кућама с недвосмислено промишљеним и освешћеним феминистичким погледом на свет.

Књижевност коју стварају жене одавно није синонимна с маргином: управо она домаћу књижевну продукцију ставља у европски и светски контекст тиме што преиспитује доминантне идеолошке матрице и подразумеване мушкоцентричне политике искључивости и насиља.

Трећег дана фестивала, присутни ће моћи да се упознају са уредницама у издаваштву, док ће четвртог дана имати прилику да чују књижевне критичарке.

Dešavanja u Novom Sadu u junu mesecu

Преузмите андроид апликацију.