Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Треба ли брак склапати из љубави или због финансијске сигурности?

Многе студије сугеришу да новац игра значајну улогу у избору партнера.
Фото: Unsplash/Allef Vinicius

Док је љубав често доминантан фактор у почетним фазама везе, финансијска ситуација постаје све важнија како веза напредује. Поставља се питање – треба ли финансијска разматрања да буду део нашег процеса избора партнера?

Једно истраживање је показало да 56 одсро Американаца изјављује да би више волело партнера који им пружа финансијску сигурност од партнера с којим су дубоко заљубљени. У другом истраживању, 75 одсто жена каже да се не би удале за мушкарца који нема посао. Иронично, 91 одсто слободних жена сматра да би се удале због љубави, а не због новца.

Ови резултати указују на то да већина жена ставља већи нагласак на љубав него на новац, осим ако финансијска ситуација није критична. Док идеализујемо љубавне везе и вредност љубави, реалност често захтева компромисе. Студија је чак показала да је генерација З (рођена између 1996. и 2010. године) једина група која више вреднује љубав од новца.

Научно поткрепљене чињенице показују да постоје сложене везе између новца, љубави и среће. Већи приход може бити повезан са смањењем свакодневне туге, али не и са повећањем свакодневне среће. Такође, многе жене више воле да се удају за богате мушкарце и остану код куће са децом, док су приходи већи, већа је вероватноћа да ће особа пронаћи љубав.

Свађе око новца често су показатељ проблема у вези, а ефикасно управљање финансијама може бити привлачно за многе људе.

У закључку, љубав и новац су важни аспекти живота и често су повезани, али однос између њих може бити компликован. У вези је важно пронаћи баланс и разумети да новац не може купити праву љубав. Љубав и финансије требају ићи руку под руку како би се створили срећни и испуњени односи.

Da li je hleb krivac za višak kilograma?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке