Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Традиционални предновогодишњи концерт Радета Шербеџије у Новом Саду

Легендарни глумац, песник, редитељ и музичар, Раде Шербеџија, ће 22. децембра у Српском народном позоришту у Новом Саду, одржати концерт са својим бендом Западни колодвор.
Фото: PrtSc/Facebook.com

На традиционалним предновогодишњим концертима, новосадској публици, Раде Шербеџија ће представити песме са новог албума, али и непролазне песме „Не дај се Инес“, „Имам пјесму за тебе“, „Мени се душо од тебе не растаје“, „Барбара“, и друге из своје богате музичке каријере.

Албум „Не окрећи се, сине“ са 11 нумера представља стваралаштво великана регионалне музичке сцене. Свирали су чланови пратеће групе Западни колодвор, а међу ауторима су и Хусеин Хус Хасанефендић (Парни ваљак), који је написао хит “Ето пјесма”, Дамир Урбан аутор текста за песму „Говорила је тако тихо, тихо, тихо“, чувени виртоуз Мирослав Тадић свира на Арсеновој песми „Nеw Yоrk“, Анте Гело у песми „Остала си увијек иста“, аутора Ђорђа Новковића и Жељка Сабола.

На албуму се налазе и сарадње са Габи Новак и Матијом Дедићем у Арсеновој песми „Од како те не волим“, и „На нешто ме сјећа тај град“ коју је Раде Шербеџија отпевао скупа с аутором песме Дарком Рундеком.

Свој ауторски печат је оставио на песмама “Шехерезада” и „Не окрећи се сине“, насловна нумера чије стихове упућује сину и млађим генерацијама, а инспирацију за исте је пронашао у једној сцени прослављеног Бауеровог филма из 1956.

„Радујем се поновном сусрету и дружењу са верном публиком и извођењу песама са новог албума уживо. На албуму сам окупио врхунску екипу аутора и сарадника, а дао сам и ауторски потпис. Јако сам задовољан како је албум прошао у региону. То су све песме о љубави, пријатељству, посебног сензибилитета, једна нежна и сетна плоча“, рекао је свестрани уметник и позвао публику на лепо дружење.

Улазнице за концерте под називом „Ето пјесма“, можете набавити на свим продајним местима „Gigstix-a“ и  благајни Српског народног позоришта.

Набавите своје улазнице на време и уживајте у незаборавној вечери дубоке емоције.

Zbog čega morate posetiti Novi Sad ove zime? 

 

Преузмите андроид апликацију.