Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Традиционална сарадња између две покрајине: Ученици пољопривредних школа из Немачке у посети Новом Саду и Војводини (ФОТО)

Ученици пољопривредних школа из немачке покрајине Баден- Виртемберг, њих 25, стигло је у посету Новом Саду и Војводини где ће провести седам дана и обилазити пољопривредна имања. Угостила их је Покрајински секретаријат за пољопривреди, водопривреду и шумарство.
Фото: nsuzivo.rs

Александар Пановски, покрајински подсекретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, истакао је да је посета делегације из Штутгарта традиционална сарадња између две покрајине.

„Она има свој научни и едукативни садржај, али смо се трудили да наше госте угостимо и на тај начин да се упознају са историјским и културним наслеђем које Војводина има. Настављамо сарадњу са нашим немачким партнерима“- навео је Пановски.

Фото: nsuzivo.rs

Присутнима се обратио и др Курт Мецка, вођа одељка за пољопривреду и рурални развој у провинцији Баден-Виртемберг, нагласио је да је захвалан што су опет у Војводини.

Фото: nsuzivo.rs

„Од 2015. године траје наша сарадња. Главни циљ је побољшање руралног развоја и пољопривреде, као и размена информација. Ово је седма година да ученици из пољопривредних школа у Војводини долазе у нашу провинцију и такође обилазе имања, а други пут да наши ученици долазе овде. Хвала свима на гостопримству, председнику Покрајинске владе Мировићу и председнику Скупштине Покрајинске владе Пастору. Надам се да ће млади састајати, јер оно што се у младости повеже траје дуже“- речи су др Мецка.

Nezaobilazan događaj u kalendaru ljubitelja književnosti – otvoren sedamnaesti Prosefest (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.