Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Топ 5 наслова за децу узраста од 3 до 5 година које можете пронаћи у Градској библиотеци

Уколико сте прошли пут пронашли листу намењену читалачкој публици, али оној узраста од 7 д0 12 година, сада вам доносимо 5 наслова која су намењена деци од 3 до 5 година.
Фото: Freepik/
asier_relampagoestudio

Малишани можда неће бити у стању сами да је прочитају, али засигурно уз вашу помоћ могу се заинтересовати за књиге и читање. Погледајте листу књига, а сваку од њих можете пронаћи у Градској библиотеци:

1. „Необичне приче и једна песма“

„Необичне приче и једна песма“ је књига намењена деци узраста од 4 до 6 година, баш из разлога једноставног и лаганог текста. Аутор књиге је домаћи, Симеон Маринковић, а књига је написана на ћирилици. Приче су веома занимљиве са исто тако занимљивим насловима, попут „Кишобуса“ и „Жарка жеља једне метле“, питке за читање и разумевање, а са друге стране ипак отварају врата маште.

На крају књиге налази се и једна песма.

Фото: PrtSc/Креативни центар
2. „Супа од свега“

„Супа од свега“ je дивна сликовница скована у занимљиве причице које заиста оживљавају дечији свет и свет маште. Прича прати Вељу Веверицу који са својом дружином кува „супу од свега“. Потрага за идеалном супом биће много випе од кувања. Аутор књиге је Астрид Дебрид, а књига је намењена узрасту од 3 до 6 година.

Фото: PrtSc/Креативни центар
3. „Медвед и клавир“

„Медвед и клавир“ је још једна дивна прича о медведу и његовом чудноватом проналаску. Да шума може бити место где се дешавају чудне и занимљиве ствари, доказује и ова књига. Књига је писана за узраст од 5 до 7 година, а аутор књиге је Дејвид Личфилд. Књига је написана са пуно пажње, а посебно се истиче по емоцијама које преноси на најмлађе.

Фото: PrtSc/Лагуна
4. „Прочитај ми причу!“

„Прочитај ми причу!“ је још једна занимљива прича намењена деци од 5 до 7 година. Два су страна аутора књиге, Бенедикт Карбонеј и Михаел Дерилије. Књига је питка и довољна да се дете заинтересује. Прича прати вука који трага за причом која га је тргла из дремежа.

Фото: PrtSc/микро књига
5. „Приче за децу од 3 године“

„Приче за децу од 3 године“ је једна од едиција прича Мелани Џојс, а поред ове постоје и приче за друге узрасте. Иако је књига прављена за узраст од 3 године, може се читати и деци старијег узраста, до 6 година. У књизи ће ваши малишани доживети различитите авантуре и кроз различите приче упловиће у неки нови свет.

Књига има пет различитих прича, а свака је занимљива на свој начин.

Фото: PrtSc/Лагуна

 

Tražite adekvatnu razonodu za decu – Predlažemo top 5 naslova za uzrast od 7 do 12 godina koje možete pronaći u Gradskoj biblioteci

 

 


Преузмите андроид апликацију.