Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Тражите адекватну разоноду за децу – Предлажемо топ 5 наслова за узраст од 7 до 12 година које можете пронаћи у Градској библиотеци

Уколико сте у потрази за предлогом како да свом детету улепшате последњи слободни викенд пред почетак школе и школских обавеза, онда вам доносимо предлог за адекватну разоноду која не само да већ вежба концетрацију, већ подстиче емпатију и машту.
Фото: Freepik

Овај пут, предлог је усмерен на књиге које ваше деца у узрасту од 7 до 12 година могу прочитати, а које врло лако можете изнајмити у Градској библиотеци.

1. „Хоћу кући“

„Хоћу кући“ је књига од наше књижевнице Јасминке Петровић. Овај дечји роман намењен је деци у узрасту од 6 до 8 година. Узбудљива прича одушевиће посебно дечаке јер роман прати једног таквог. Авантура дечака, баш онаква какву већина њих замишља, кроз свемир, дочараће причу, али и изазвати емоцију, поготово на крају.

„Хоћу кући“ је једна од најпопуларнијих дечјих књига, а прати је епитет лаке читкости, поготово за узраст у коме се по први пут ступа у царство књига и самосталног читања.

Фото: PrtSc/Delfi knjižare

2. „Острво авантура“

„Острво авантура“ је дечији страни роман који је написала чувена британска ауторка дечијих романа Инид Блајтон. Инид је користила псеудоним Мери Полок, а била је веома популарна са својим причама током прошлог века. Иако је написала мноштво књига, овај пут издвојиће се књига „Острво авантура“. Овај роман намењен је деци узраста од 7 до 9 година. Прича прати узбудљиве авантуре дружине која открива бројне необичајне ствари.

Пред крај лета, ова дечја књига вратиће вашим најмлађима успомене на минуло лето и још мало продужити распуст.

Фото: PrtSc/Vulkan izdavaštvo

3. „Плишани зека“

„Плишани зека“ још један дечји роман страног писца, Марџери Вилијамс. Ова лепа и дирљива прича, оставиће ваше малишане у свету маште и играчака јер је овде свака играчка добила свој лик. Оживљене играчке живе судбину људи, доживљавајући најтананије емоције које се могу поредити са стварним светом. Овај роман научиће вашу децу више о љубави, пажњи, али и односу према околини.

Роман је намењен деци узраста од 10 година.

Фото: PrtSc/Delfi knjižare

4. „Аги и Ема“

„Аги и Ема“ је роман домаћег писца Игора Коларова. Овај дечји роман намењен је деци мало старијег узраста, до 12 година. Дирљива прича говори о пријатељству и његовој лепоти, с тога необична прича између два главна лика Аги и Еме, одговориће деци на једно од најважнијих ствари у животу. Дирљива прича о усамљеном свету једног дечака могла би да нађе пут до многих дечијих срца, а ако вам треба убеђење онда треба истаћи да је према овом роману, након више од двадесетак година паузе сниман први дечји филм.

Фото: PrtSc/Креативни центар/Laguna

5. „Тајни кулинарски клуб“

„Тајни кулинарски клуб“ је једна књига намењена претежно девојчицама узраста од 10 до 11 година. Роман је писала Лорел Ремингтон, а радња се метафорично тиче кувања, али и свега онога што се кроз живот меша, попут пријатељства, љубави, породице. Главна јунакиња романа је Скарлет која има 13 година и која се упушта у свет одраслих кроз сазнања која јој се на овом путу јављају.

Фото: PrtSc/Креативни центар

Koliko košta opremanje đaka za školsku godinu?

Преузмите андроид апликацију.