Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Топ 5 дестинација које морате да посетите ово лето

Стигло нам је лето, или можда још увек није? Ипак, температуре су такве да је чекање званичног датума којим почиње ово годишње доба одавно изгубило смисао.
Фото: Pixabay/Garnoteldelphine

Прва асоцијација на овај предиван период у години јесу годишњи одмори и путовања. Да, целе године радимо и трудимо се да будемо марљиви и вредни, али лети нам је ипак потребно да побегнемо од свега и направимо малу паузу.

Иако неизбежна пауза може да се направи и у Новом Саду, много је лепше када променимо средину и одемо на неку медитеранску дестинацију.

Избора је заиста много и где год да сте се упутили, уколико уз себе имате добру екипу, не можете погрешити.

Ипак, за оне који и даље нису одлучили на ком би то месту ове године могли да направе најлепше селфије, остављамо списак најлепших медитеранских дестинација за ову годину.

Андалузија

Уколико волите уметност сигурно ће вас одушевити чињеница да је велики Пабло Пикасо рођен у Андалузији. Управо зато ово место је пуно туристичких институција подигнутих у његову част.

Она се налази на југу Пиринејског острва, а посебном је чини њена, на први поглед, бесконачна обала.

Поред предивних плажи и великог броја топлих сати у току дана, морамо поменути и богату историју ове регије, због које ћете приликом посете наићи на велики број катедрала, цркава, двораца и тврђава грађених различитим архитектонским стиловима.

Фото: Pixabay/Yanko Peyankov
Црна Гора

Нама најближа морска дестинација, позната по томе што у летњим данима окупља Србе расељене широм света, који долазе да проведу своје годишње одморе најбоље што умеју.

Међутим, она има и своју другу страну, ону која вам омогућава да се у њој заиста одморите и релаксирате.

На црногорском приморју постоји велики број хотела, у чијем склопу се налазе спа центри и посебни програми за опуштање, велико шеталиште са најразноврснијим садржајима и разне скривене заливе и отоке.

Ипак, оно што се посетиоцима посебно допада, јесте ноћни живот који је веома активан.

Наш предлог су Будва и Херцег Нови.

Фото: Pixabay/Photosforyou
Алгарве

Алгарве се налази у најјужнијем делу Португала. Велики део унутрашњег брдског региона је ниске продуктивности и ретко насељен, док је плодна приморска низија гушће насељена.

Овај регион има веома топлу климу и бројне дивље плаже због чега је све популарније место за одмор. Због велике заинтересованости светских туриста да посете баш ово место пејзаж Алгарве се из дана у дан мења и унапређује.

Изграђени су бројни луксузни хотели, голф терени и интересантни садржаји дуж обале.

Уколико посетите ово место можете очекивати да ћете пробати најразноврсније врсте рибе припремљене на несвакидашње начине, те да дегустирате најквалитетније домаће вино.

Фото: Pixabay/Julius Silver
Санторини

Санторини је острво у Грчкој на које наш народ изузетно воли да одлази. Веома је интересантног облика (облик обрнутог “С“) где западна обала гради залив, а источна страна вулканско гротло.

Верује се да је управо овај вулкан екплодирао у изузетно јакој експлозији 1600 година п.н.е. и да је управо он био главни кривац за нестанак Минојске цивилизације.

Ово место је најсликовитије и најпосећеније грчко острво. Познато је по својим белим фасадама и плавим крововима.

Постоји легенда да се Атлантида, за којом се и данас трага, налазила управо на Санторинију.

Фото: Pixabay/Fabrizio Ponchia
Сардинија

За крај смо оставили место које се налази на обали Италије, одмах после Сицилије.

Сардинија је препуна скривених увала и разноликих плажних барова због чега је погодна за посетиоце свих старосних доба.

Поред предивних плажа, одликује је нетакнута природа и кристално чисто море, једино на шта морате посебно пазити јесу морски јежеви.

Уколико се налазите на италијанском приморју обавезно пробајте рибље специјалитете, квалитетна вина и домаће маслине које вам нуди ово предивно место.

Фото: Pixabay/Maurizio Panicara

У које доба дана треба да узимате магнезијум? Откривено од чега то зависи

Преузмите андроид апликацију.