Почетна > Живот и стил
Живот и стил

У које доба дана треба да узимате магнезијум? Откривено од чега то зависи

Док неке додатке треба узимати у одређено доба дана, друге можете слободно конзумирати кад год вам то највише одговара.
Фото: Unsplash/Myriam Zilles

Питате се где магнезијум спада ту? Ево шта треба да знате о томе када треба узимати различите врсте магнезијума да бисте имали највише користи од њега.

Иако одређене намирнице садрже магнезијум, ваше дневне потребе су прилично високе (310 до 420 милиграма дневно), те већина људи не успева да задовољи своје дневне потребе само исхраном. Додавање магнезијума исхрани је начин да се проактивно води рачуна о том могућем недостатку.

Што се тиче најбољег доба дана за конзумирање минерала, то у великој мери зависи од врсте магнезијума који узимате.

Постоји неколико облика или комплекса суплемената магнезијума који упарују минерал са различитим једињењима како би помогли у његовој испоруци вашим ћелијама.

Данас говоримо о временском распореду четири најпопуларније форме
Фото: Unsplash/Mind Favour
Магнезијум-глицинат: Пре спавања.

Магнезијум глицинат (или тачније, бисглицинат) спаја магнезијум са два молекула глицина — аминокиселине која подржава статус протеина у телу, али је такође утврђено да подстиче опуштање и побољшава квалитет сна у клиничким испитивањима.

Комбинација магнезијума и глицина је веома биорасположива, што значи да је тело лако апсорбује и не би требало да је узимате уз оброк.

За разлику од других врста суплемената магнезијума који се мање апсорбују и могу, рецимо, да стимулишу рад црева, узимање магнезијум глицината не би требало да вас шаље у тоалет.

Узимајући све у обзир, ово је суплемент који је најбоље узимати пре спавања када желите да се одморите од дана и припремите за ноћ дубоког, непрекидног сна. Препоручује се да га узмете 1–2 сата пре спавања.

Магнезијум-цитрат: Раније током дана, уз оброк.

Још једна популарна врста додатка магнезијума, магнезијум-цитрат, такође има тенденцију да се прилично лако апсорбује.

Овај додатак се најчешће узима за решавање ниског нивоа магнезијума у ​​телу, иако технички сви комплекси магнезијума који ефикасно испоручују минерал вашем телу помажу да се побољша ваш статус магнезијума.

Међутим, магнезијум-цитрат има природни лаксативан ефекат у већим дозама, тако да може утицати на пробаву.

За разлику од глицината, овај вероватно нећете желети да узмете непосредно пре него што се спремите за спавање, јер би вас могао пробудити током ноћи.

Уместо тога, узимање магнезијум-цитрата раније током дана са храном, око доручка или ручка, помоћи ће да се правилно и пријатно апсорбује.

Магнезијум-оксид: Раније током дана, уз оброк.

Магнезијум-оксид – јони магнезијума и кисеоника – један је од мање биорасположивих облика минерала.

Ово једноставно и приступачно упаривање се често користи за испуњавање потреба за магнезијумом и подстицање пражњења црева, покрећући ствари у цревима.

Да би се олакшала апсорпција и избегла могућа нелагодност у стомаку, увек га треба узимати уз оброк. Узимање магнезијум-оксида раније током дана је такође мудар потез, како одласци у тоалет не би реметили ваш сан.

Магнезијум-малат: Ујутру.

Коначно, овај додатак упарује магнезијум са јабучном киселином – за коју се у студијама показало да подстиче производњу енергије.

Из тог разлога, већина људи ће желети да узме овај додатак у јутарњим сатима или на почетку дана. (То је популаран суплемент који се узима пре тренинга ујутру.) Иако је био доступнији од магнезијум-оксида, ипак га треба узимати са храном како би се смањила могућност непријатних нежељених ефеката.

Ako uvrstite ovu namirnicu u svoju ishranu živećete duže

Преузмите андроид апликацију.