Почетна > Бизнис
Бизнис

Тојота улаже још 2,1 милијарду долара у фабрику акумулатора у САД

Јапанска компанија Тојота уложиће додатних 2,1 милијарди долара у фабрику акумулатора за електрична и хибридна возила, која је већ у изградњи у близини Гринсборора у Северној Каролини.
Фото: Unsplash/Mary B

Акумулатори произведени у тој фабрици биће испоручивани Тојотином огромном комплексу у Џорџтауну у Кентакију, где ће се производити прво Тојотино електрично возило у САД, нови модел СУВ са три реда седишта, преноси АП.

“Тојота ће својим новим троредним СУВ-ом ући у растући тржишни сегмент“, рекла је председница Тојоте за САД Сузан Елкингтон и додала да ће производња новог возила одражавати “путовање компаније ка електрификованој будућности“.

Тојота планира да запосли 2.100 радника у фабрици акумулатора у Северној Каролини, која ће почети производњу 2025. године.

Комплекс у Кентакију сада запошљава 9.500 људи који производе Тојотине моделе “Камри“, “РАВ4“ хибридни СУВ, као и неколико различитих мотора и друге компоненте, а наводи се да ће се преоријентисати на нови СУВ модел 2025.

Фабрика батерија у Северној Каролини имаће шест производних линија батерија, четири за гасно-електрична хибридна возила и две за потпуно електрична возила, саопштила је Тојота.

Predstavljena nova serija BMW5, u prodaji kod nas krajem godine 63.000-110.000 €

Преузмите андроид апликацију.