Почетна > Бизнис
Бизнис

Представљена нова серија BMW5, у продаји код нас крајем године 63.000-110.000 €

Нови BMW серије 5, који по први пут има и потпуно електричну верзију и5, представљен је данас у тржном центру Галерија Београд, биће на домаћем тржишту у продаји крајем године, а цена ће се кретати од око 63.000 евра до око 110.000 евра, у зависности од модела.
Фото: Промо/Галерија Београд

Предавници компаније Делта Моторс представили су овај новитет на домаћем тржишту, а сликарка Светлана Нинковић открила је пред медијима најновији модел хибрид плаг ин 530 е.

Алекса Ђуровић „BMW Геније“, који помаже клијентима да одаберу и конфигуришу возило, рекао је Тањугу да нова серија БМW 5 осме генерације, први пут спаја бензин, дизел, плаг ин хибрид и фул електрични БМW у истој шасији аутомобила.

Фото: Промо/Галерија Београд

„Први пут смо видели плаг ин хибрид верзију 530 е, а биће представљена и верзија и5, фул електрична „петица“, као и две варијанте електромотора, чија најјача верзија има чак 600 коњских снага“, рекао је Ђуровић.

Како је рекао, нова серија 5 је „порасла“ у односу на претходну скоро 10 центиметара и има међуосовинско растојање од скоро три метра, тако да је по возној динамици као некадашња серија 7, и има у путничкој кабини више места за главу и ноге.

Аутомобил је много динамичнији и удобинији, истакао је он.

Каже да ће ценовни опсег за модел 520 дизел xDrive бити од 63.000 евра, али да ће приближније цене бити познате крајем године када овај аутомобил почне да се продаје и на нашем тржишту.

Најскупља верзија ће бити, додаје, од 100.000 до 110.000 евра, БМW 550 и, као и верзија 530 е у фул опреми.

Нагласио је први пут BMW има популарну „петицу“ на потпуно електрични погон, као и да то пуно значи за BMW у развоју својих електричних возила.

Ђуровић је рекао да BMW више од 10 година прави електро аутомобиле и да је нови модел сажетак свих тенологија које је BMW до сада развио.

„Електрични и5 има електромоторе и на предњој и задњој осовини, тако да има фантастичну возну динамику, јер има погон на свим точковима. Сам распоред масе на предњој и задњој осовини је скоро иделаних 50-50 одсто, а за свакоднено коришћење атомобила ту је и опсег од преко 500 км са једним пуњењем“, навео је Ђуровић.

Portugalija bi mogla da ograniči korišćenje 5G opreme iz bezbednosnih razloga

Преузмите андроид апликацију.