Почетна > Србија
Србија

Тиодоровић: Међу оболелима од ковида и деца до 4 године

Педијатри упозоравају да међу оболелима од корона вируса има и деце до четири године са озбиљним проблемима, рекао је данас епидемиолог Бранислав Тиодоровић и поручио да је за добробробит угрожених група од изузетног значаја да се сви грађани придржавају препоручених мера заштите.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Тиодоровић је оценио да је епидемиолошка ситуација у земљи нестабилна и да је број заражених далеко већи од евидентираног и нагласио да су најугроженији стари и хронични болесници.

Он је, говорећи за РТС, поручио да грађани, иако нови сој даје лакшу клиничку слику, морају бити опрезни, како би се сачували животи ризичних група и старијих чланова њихових породица.

„Један преминули од короне је много, а камо ли 14 или 15 колико их данас има“, закључио је Тиодоровић.

Он је нагласио да је кључно у овом тренутку да сви који нису примили четврту дозу вакцине то и учине, али и да се поштују препоручене мере дистанце и ношења маски у затвореном простору.

Казао је да је заражена већина грађана који долазе са одмора из иностранства, али и да се вирус шири јер је и сезона свадби и летњих фестивала.

На питање да ли ће од септембра доћи до пооштравања мера, доктор је казао да се то у овом тренутку не зна и да се може десити да се овај летњи талас споји са септембарским.

„Свако мора разммишљати о томе колико је осетљив, колико је његов имунитет угрожен, да ли може доћи до пада имунитета због постојећих болести, према томе, мора бити вакцинисаних много више“, поручио је Тиодоровић.

Gde je, sada bivši, dostavljač „Volta“ pogrešio i zašto nije smeo da pošalje poruku mušteriji

Преузмите андроид апликацију.