Teška i masna jela, u kojima smo uživali tokom zime, treba zameniti svežim voćem i povrćem, žitaricama od celog zrna, jajima i kuvanom ribom.
Nizu praznika, sa ili bez prekida, sada je kraj. Završila se i proslava 1. maja i sada nemamo više izgovora za prejedanje. Niste našli snage da odolite gomili mesa, salatama s mnogo majoneza i pavlake najvišeg procenta masnoće. Umakanju belog hleba u moču od pečenja, u prebrancu, podvarcima, poslasticama s gomilom belog šećera, margarina, čokoladnim glazurama, svemu na šta nutricionisti gledaju popreko.
Organizam vam je, kažu, pun otrova, grize vas savest, a na vagu da stanete ne smete.
Niste jedini, ali je vreme za detoksikaciju.
Onoliko koliko je trebalo da se natovarite nepoželjnim mastima i prostim šećerima, toliko će biti potrebno i da ih se rešite, a pravila o tome koliko tečnosti pijete, šta jedete i koliko kalorija trošite kretanjem biće efikasna ako ih se držite minimalno tri dana, idealno čitavu nedelju.
Prva zapovest je: Birajte zdrave tečnosti.
Pre svega treba zaboraviti na alkohol i sokove, naći im zamenu u zelenom čaju i bar dva litra vode svakoga dana i piti ih u kratkom vremenskom roku.
Da bi se organizam u potpunosti očistio od toksina, treba potpuno izbaciti prerađene i mlečne proizvode, hleb, meso i šećer. Nezdrave namirnice zamenite (isključivo) svežim voćem i povrćem, žitaricama od celog zrna, jajima i (samo) kuvanom ribom.
Ruski recept za jak prolećni imunitet: 6 kombinacija koje čuvaju organizam od prehlada
Preuzmite android aplikaciju.