Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Тешка времена: шта да радите ако ствари крену наопако

Свако без изузетка пролази кроз тешке фазе свог живота – и верујте нам, све зависи од тога како ћете се носити са њима.
Фото: Pexels/Liza Summer

Тешка времена често постају полазна тачка за нешто ново, дају подстицај само-развоју и на крају нам омогућавају да поново размислимо о нашем личном и професионалном животу. Четири начина у наставку ће вам помоћи да се носите са свим потешкоћама и да научите да из било које ситуације изађете као победник.

1. Деценијама доказана метода: напишите све проблеме на папир – а затим, понудите решења. Затим наведите како бисте желели да се ситуација реши – то ће помоћи да решите проблеме.

2. Покушајте да искрено поставите питања колико су ваши проблеми заиста значајни – или је то ипак игра маште. Трезвено процените ситуацију. Ако је све заиста тако озбиљно, немојте се обесхрабрити. Да, требало би да наведете чињеницу да живот уопште није шец́ер и да сигурно знате да ће све бити боље!

3. Забавите се и научите нешто ново. Немојте се обесхрабрити – а живот ће се обојити неким новим бојама. Депресија није изговор да одустанете од спортова: запамтите да адреналин неутралише хормон стреса – кортизол.

4. Одморите се сами на путовању, чак и ако никад нисте. Соло путовање ће помоћи да се вратите кући са обновљеном енергијом.

Prava tehnika kuvanja najukusnijeg pirinča, prema uputstvu japanskog kuvara

Преузмите андроид апликацију.